aardwetenschapper en journalist

TPO

Voor The Post Online schreef ik al in 2011, toen het nog gewoon een website was die DeJaap.nl heette, en mensen als Miko Flohr en Linda Duits in de redactie zaten. Toen Veronica de site overnam was de bedoeling, dat TPO een groot, landelijk, neutraal platform zou worden, a la The Huffington Post, waar iedereen zijn ei op kwijt kon. Tot zeg 2015 was dat ook zo. Hierna is de website een koers ingeslagen waar ik niet achter sta. .

Ik tekende in 2015 een contract met de stichting Samen Sterk Zonder Stigma, om i.s.m. TPO een serie interviews te maken, met en over mensen met een stoornis die, net als ik, gewoon werken en meedraaien in de maatschappij. De serie kwam traag tot stand, maar ik ben trots op het resultaat. Alleen jammer van het platform.

Gaza en de vermoorde onschuld

Ze zijn prachtig, jong en onschuldig. Een groepje winnaars, dat aan de slag gaat voor volk en vaderland. Instagram-worthy to the max. “Gaza: we’re coming for you!” De jongens en meisjes van het Israëlische leger lijken wel een soort oranje-legioen, maar dan minder dronken en met veel meer vrouwen. De soldaten zitten met zijn allen gezellig in de winnaarstrein. Het moreel is hoog, want: superieure technologie en ditto materieel. Deze trein is echter niet op weg naar een stadion: op de rails staat Gaza. This is not a level playing field.

The Post Online

Laat ik beginnen met mijzelf distantiëren van de huidige politieke koers die The Post Online vaart. Het begon anders.

In 2003 was The Post Online (TPO) nog een website voor liefhebbers van het vrije woord, die DeJaap.nl heette. DeJaap moest het politiek neutrale antwoord worden op de meer confessioneel-linkse opiniewebstie Joop.nl, nu joop.bnnvara.nl. Mensen als Miko Flohr en Linda Duits zaten in de redactie.

Toen Veronica de site overnam in 2011, was het de bedoeling, dat TPO een groot, landelijk, neutraal platform zou worden, a la The Huffington Post, waar iedereen zijn ei op kwijt kon…