aardwetenschapper en journalist

Nieuwe Revu

Voor Nieuwe Revu schreef ik reisreportages.

Reportage: sloppenwijken en voodoo, op vakantie in Haïti

Je hoort nooit wat van Haiti. Tenzij er een ramp gebeurt natuurlijk. Aardbevingen, orkanen, een busongeluk met meerdere doden. Maar is het eilandrijk er nu werkelijk zo verschrikkelijk aan toe? Revu’s Sam Gerrits ging kijken.

Reportage: Underground in Teheran; death metal als verzetsdaad

Helemaal hip in de Iraanse underground: death metal. Maar in de vierde oliestaat van de wereld is underground ook echt underground. Onze man in Teheran Sam Gerrits bezocht de scene, werd al snel gevolgd en moest toezien hoe zijn bron werd opgepakt. ‘Veertig zweepslagen zijn geen uitzondering.’

Reportage: System Of A Down herdenkt 100 jaar genocide in Armenië

Dagen reizen en geen geld voor bier. In de straatarme Armeense hoofdstad Jerevan is de gladgestreken werkelijkheid van de westerse rockarena’s ver weg. Hier gaat het nog echt ergens om. De Armeens-Amerikaanse band System Of A Down trad op 23 april 2015 op voor 50.000 naar rockmuziek en vrijheid hongerende Armeense jongeren, op het Plein van de Republiek. De rockers vroegen daarmee internationaal aandacht voor de Armeense genocide en staken de lokale jongeren een reusachtig hart onder de riem. Revu’s Sam Gerrits ging kijken.

Nieuwe REVU

Deze Nieuwe Revu met mijn cover-artikel over de Opmars van de Verwarde Man was één van de best verkochte van 2015. In dit artikel combineer ik een openhartig verslag van mijn eigen dakloosheid, rond het millennium, met een voor die tijd gewaagde analyse van de gevolgen van het GGZ-beleid van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers. Inmiddels weet zo ongeveer heel Nederland wel dat nieuw beleid uitrollen met een negatief budget vragen om problemen is.