aardwetenschapper en journalist

Advies

EditieNL: Witte Waterstof

Vandaag mocht ik bij RTL4’s EditieNL vertellen over wat ik als onafhankelijk aardwetenschapper en geo-journalist vind van Witte Waterstof. Is het de energiebron van de toekomst?

NTR: De Bodem In Zicht. Aflevering Steenkool

In maart 2020 werd NTR televisie-serie De Bodem In Zicht over grondstoffen en duurzaamheid uitgezonden. Voor de aflevering over steenkool vroeg de redactie me, of ik mijn licht als onafhankelijk aardwetenschapper en geo-journalist wilde laten schijnen op deze broeikasgaskampioen. Ik vertelde over hoe cokes de weggemoffelde basis onder onze moderne industriële samenleving zijn en hoe de hazen wereldwijd lopen, wat de steenkoolhandel betreft.

Advies en toelichting

In april 2019 adviseerde ik de redactie van NieuwLicht. Naar aanleiding van mijn serie artikelen voor onderzoeksjournalistiek platform Follow The Money over het Groningen gasveld, vroeg de redactie van het EO-nieuwsprogramma me naar mijn visie, als aardwetenschapper en onderzoeksjournalist, op de problematiek in het Groninger aardbevingsgebied, en de rol van de Nederlandse staat, Shell en Exxon in het hele gebeuren.